_hidden_LiTo – ht23

Uppdaterad 2023-11-23

Hej

Rekryteringen av ny musiker går väldigt trögt - det är svårt att hitta kompetenta personer som dels är duktiga på det musikaliska och dels vill vara församlingsbyggare. Att "bara spela"-personer finns - men vi önskar något mer - något som också håller under lång tid för oss.

Jag har mina trådar ute i sociala medier och jag har även kontaktat folkhögskolorna som har hand om kantorsutbildningar - de har gett ok till att lämna ut annonsen i klassen.

Församlingen har också annonserat i kyrkans tidning (för mycket pengar) - men än så länge har vi inte fått napp.

Vi håller tummar och böner att vi inom kort skall få in någon som vill vara hos oss! Fram tills dess så får de körer som Eva hade ligga på paus...

Hör gärna av dig om du vet någon som skulle kunna passa hos oss!

Med vänlig hälsning,
Niklas S

Hej Vänner i LiTo-kören!

Här kommer lite information om vad som händer framöver kring LiTo-kören!

Rekryteringen av musiker/kantor går svalt framåt. Just nu har ingen sökanden varit aktuell för intervju eller anställning. Jag arbetar vidare i olika medier och kontaktar bland annat folkhögskolor som har kantorsutbildning för att se hur det ser ut kring kommande examinationer. Men detta är en utmaning för hela Svenska Kyrkan, präster och kantorer är för få utifrån behovet!

Fram tills vi har en kantor/musiker har jag idag beslutat att vi pausar en del kör-verksamheter - där LiTo-kören är en del av detta. Vi behöver fördela resurserna i församlingen så att vi kan fullgöra vårt uppdrag som församling: fira gudstjänst, bedriva undervisning och utöva diakoni och mission.

Jag har under hösten ordnat så att vi kan ha vikarier på söndagarna, men Barbro får ta ett större ansvar kring dop, vigsel och begravningar mitt i veckan.... jag värnar också varmt om att Barbros arbetssituation skall vara hållbar, under en lång tid.

Någon av er har gett tips på olika lösningar med "vikarier" som kan upprätta gruppen som kör! Det är där avvägningen blir svår - tar vi in en vikarie som börjar sätta sin prägel - och en kantor anställs i höst blir det 2 körledare där vikarien får lämna ...när denne påbörjat något. Så mitt beslut landar i att vi väntar med spänning på att någon söker tjänsten inom kort!

Jag vet att Barbro vissa söndagar (runt 3 gånger i höst) skall ha söndags-kören - där du är välkommen att sjunga med i Högmässan!

Så håll ögon och öron öppna och dela med dig av att vi söker en ny stjärna till att bli en del av vårt härliga gäng!

Be för församlingen och be för att någon skall känna en kallelse till att bli musiker/kantor hos oss!

Har du några frågor eller funderingar - så hör gärna av dig till mig!
Hellre fråga än att dela funderingar som blir en höna av en fjäder!

Niklas Strandberg

niklas.strandberg@svenskakyrkan.se