2 december, 2021

Församlingens hållning till restriktionerna från 1 december 2021!

Den 1 december skärps kraven från Folkhälsomyndigheten för offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer. I Lindberga församling följer vi de beslut, syfte och de rekommendationer som regering och andra myndigheter fattar i syfte för att förhindra smittspridning.

En grundregel i vår kyrka är öppenhet, att inte göra skillnad på människor och att respektera människors integritet. Denna hållning behöver vi nu väga mot bland annat att förhindra smittspridning och i slutändan, rädda liv. Besluten kring kommande restriktioner ger människor (besökare såsom personal) möjlighet att känna trygghet när vi vistas i samma kyrka/lokal. Tillsammans får vi hjälpas åt att göra det så säkert som möjligt att fira gudstjänst och kyrkliga handlingar utifrån de direktiv som nu gäller.

GUDSTJÄNSTER samt DOP och VIGSEL
För att delta på någon av våra gudstjänster, dop eller vigsel, skall du kunna visa upp ett vaccinationsbevis som är utfärdat från ehälsomyndigheten. Antingen visar du den via din telefon eller via papper. Tjänstgörande vaktmästare eller kyrkvärd vill gärna skanna din QR-kod för att se att den är giltig. Har du inte en giltig eller inget vaccinationsbevis kan vi inte utifrån gällande beslut släppa in dig i kyrkan. Detta är för att vi har omsorg över dig, de som kommer och för vår personal.

LIVESÄNDNING
Vi är måna om att alla om vill ska kunna vara med och fira gudstjänst. För de/dig som inte har ett vaccinationsbevis eller har vaccinerat dig rekommenderar vi att du tittar på vår livesändning klockan 10:00 som under den här tiden återupptas igen.

HJÄLP MED VACCINATIONSBEVIS
Om du vill ha hjälp med vaccinationsbevis, ladda hem eller få det hemskickat. Kontakta vår expedition så hjälper vid dig!

TÄNK PÅ…

…att vi fortfarande lever i en pandemi. Dessa beslut och åtgärder är inte lätta men nödvändiga. Vi hoppas alla att restriktionerna inte skall hålla i sig allt för länge. Vi får hjälpa varandra.

Kontakta mig om du har några frågor

Herren är med din ande. Nåd åt er alla
2 Tim 4:22

Niklas Strandberg