Tala Film – Tala Liv i Lindbergs församlingshem

Efter bröllopet!

Rekommenderas från 7 år
Efter bröllopet (originaltitel: Efter brylluppet) är en dansk-svensk långfilm från 2006 i regi av Susanne Bier, med Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård, Sidse Babett Knudsen och Stine Fischer Christensen i rollerna. Filmen var nominerad för en Oscar 2007 i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film.

Handling:
Jacob är exildansk i Indien, där han arbetar på ett barnhem. Då barnhemmet hotas med nedläggning, på grund av ekonomiska problem, kontaktas han av Jörgen (Rolf Lassgård) – en överflödigt rik svensk finansman i Köpenhamn – som erbjuder honom en stor donation. För första gången på 20 år måste Jacob återvända till Danmark. Väl där kommer det förflutna att hinna ikapp honom och livet kommer att, för alla inblandade, förändras för alltid.

Kom och titta på film med oss! Efter filmen samtalar vi om vilka känslor, frågor eller funderingar som kom upp.

Efter filmen sitter vi en kort stund och diskuterar utifrån frågorna: En karaktär som berörde, en situation som berörde, det här visste jag inte innan/detta var intressant och slutbetyg på filmen.

Det enda som kostar är den kvällsmackan som vi äter tillsammans, den är till självkostnadspris! Överskottet av pengarna som kommer in går oavkortat till vår diakonikassa.

Så ta med dig en vän och kom för en filmkväll!

Datum

2024 maj 15
Expired!

Tid

18:00 - 21:00

Platser

Lindbergs församlingshem
QR Code