Image

FRITIDSLEDARE SÖKES 100%

Inledning

I Lindberga församling vet vi att barn- och ungdomsverksamhet är oerhört viktigt och värdefullt! Vi är en församling och arbetslag som är kreativa och uppfinningsrika gällande idéer samt att vi ser möjligheter före svårigheter. 

I församlingen geografiska områden finns det fyra kyrkor i Lindberg, Torpa, Valinge och Stamnared. Vårt församlingsområde växer när det byggs norr över liksom runt omkring. Vi har även en verksamhetslokal “Gården” nere i Trönningeområdet där vi främst bedriver öppen verksamhet för barn & familj samt ungdomar. 

Vi är runt 5 600 medlemmar och som stadigt ökar i takt med inflyttningen. Därav finns det ett behov av att finnas till hands för alla människor, men också med ett extra fokus på att hitta en relation till församlingens barn, ungdomar och familjer. ,

Vi är en unik församling på många sätt som nu söker en unik medarbetare som får unika förutsättningar att skapa unika möjligheter! Med andra ord - vi behöver dig!!

ARBETSUPPGIFTER

Som fritidsledare får du möta främst barn, unga och familjer, men det finns också möjlighet att arbeta med livets alla åldrar. Du kommer både att jobba i redan verksamma grupper - liksom att du kommer arbeta utåt- och kontaktskapande. 

Du kommer ansvara för bland annat viss del av verksamhet som är på "Gården" såsom SpagettiTisdag, Tacotorsdag (som kan ändra namn och inriktning under hösten) samt Kyrkis (församlingens öppna förskole-verksamhet). Du skall också vara en god resurs i församlingens konfirmand- och ungdomsverksamhet och ingå i styrgruppen för konfirmand. 

...och ett par saker till... men det får du fråga om när vi möts!

VI SÖKER DIG SOM...

Vi ser gärna att du har utbildning inom barn och ungdomar. Lägst Barn- och fritidsprogrammet, men där fritidsledareutbildning eller högskola/universitetutbildning är önskvärt.

Det är meriterande om du har praktiskt erfarenhet av öppen ungdomsverksamhet, uppsökande arbete eller föreningsverksamhet med ungdomar i åldern 13 till 19 år. Vi ser gärna att du har erfarenhet av konfirmander och/eller kyrklig verksamhet.

I arbetet ställs krav på din förmåga att arbete med många verktyg i olika plattformar och med aktiviteter som tillhör ungdomars vardag. Du behöver i din roll som fritidsledare kunna hålla och leda samtal för både grupper, unga och vuxna.

Stor vikt läggs på din personlighet. Du som söker vet hur kreativitet kan användas och skapas som verktyg...

TJÄNSTGÖRINGSGRAD

Vi erbjuder en Tillsvidare-tjänst på 100% med tillsättning efter sommaren, eller när vi kommer överens!

Arbetstiderna är varierande (med både förmiddagar, eftermiddagar, kväller och helger beroende hur verksamhetsbehovet ser ut.

 

Vi använder oss utav årsarbetstid och en veckoarbetstid på 38.25 timmar/vecka.

VI ERBJUDER...

Vi hoppas att du hos oss får du utlopp för den kompetens du kommer in med och du får möjligheten att utvecklas i din roll och vara med och utveckla verksamheten. Vi är en växande församling (det är därför du behövs!) med god ekonomi och förvaltning. Vi är ett ungt, kompetent och kreativt arbetslag som aktivt arbetar med medarbetarskap.

Vi har högt i tak och stor & god arbetsvilja. Vi vill vara en arbetsplats med mycket skratt, driv, transparens i beslutsvägar, ordning och reda, och gott om plats för nya idéer och utmaningar som får oss att växa. Vi har engagerade, kompetenta och närvarande förtroendevalda.

Vi har många ideellt engagerade och inte att förglömma; nybyggda kontor och verksamhetslokaler.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN...

Vi vill ha din ansökan till oss via mail senast den 18 maj till lindberga.forsamling.rekrytering@svenskakyrkan.se. I handlingarna vill vi att du bifogar personligt brev (gärna med bild), ett uppdaterat CV, 2-3 referenser och löneanspråk tar vi in vid senare skede.

Märk mailet med "Fritidsledare 2022" och skicka in senast 18 maj!

Vi kommer ha fortlöpande intervjuer, så tveka inte för att skicka in din ansökan! I samband med att du söker tjänst hos oss godkänner du även att vi behandlar dina personuppgifter och sparar dokumenten under den tid som församlingens dokumenthanteringsplan anger.

frågor & kontaktpersoner...

Om du har några frågor kring tjänsten eller församlingen kontakta
Kyrkoherde Niklas Strandberg
niklas.strandberg@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner:
* Vision - Jan Grundström; jan.grundstrom@fv.vision.se
* Kommunal - Daniel Henriksson; daniel.henriksson@fv.vision.se