Du är Unik, Älskad, Värdefull och Välsignad
Kom till oss och bli döpt!

DOPET ÄR EN FEST I GUDS FAMILJ
Barn, unga och vuxna är lika välkomna att bli döpta. Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot. Den som döps blir i och med dopet medlem i Svenska kyrkan och får i vår kyrkas ordning ta emot nattvarden.

DOPET HÄNGER INTE PÅ FÖRÄLDRARNAS TRO
Kanske undrar du, som en del föräldrar, exakt vad som förväntas av dig. Tänk då på att dopet är en gåva från Gud till det lilla barnet – det hänger inte på din tro. När ett barn döps uttrycker du som förälder en vilja att barnet döps till den kristna tron och att barnet ska få vara en del av den kristna gemenskapen.

DET HÄNDER OFTA ATT KONFIRMANDER DÖPS
Ungdomar som är konfirmander och inte är döpta får bli döpta innan konfirmationen. Konfirmationen innebär bekräftelse av sitt dop!

DOPET ÄR EN HELIG HANDLING
Dopet är ett sakrament. Det betyder “helig handling”. Vi kallar dopet för sakrament därför att Jesus sa till sina vänner att de skulle berätta om honom och döpa människor.
Den som döps får vatten öst över sitt huvud. Vattnet är livsviktigt för människan och det är också en symbol för livet och för att växa.

ALLA FÅR DÖPAS – ÅLDERN SPELAR INGEN ROLL
Kyrkan välkomnar alla att bli döpta. När det gäller barn – både små barn och ungdomar – är det vårdnadshavarna som bestämmer. Om ni är två vårdnadshavare behöver ni vara överens om att barnet skall bli döpt. Det spelar ingen roll om ni tillhör Svenska kyrkan, något annat kyrkligt samfund. Om barnet är tolv år eller äldre, måste barnet själv vilja bli döpt. Om du tidigare blivit döpt i en annan kyrka, behöver du inte bli döpt på nytt. Kontakta kyrkoherden så berättar han mer hur du skall gå tillväga för att bli medlem i församlingen.

Dop i Lindberga församling

Vi erbjuder dop främst i alla våra söndagliga gudstjänster. Det innebär att du kan få ha dopet:

• 10:00 när vi firar Högmässa eller Gudstjänst
  • 12:30/13:00 och 13:30/14:00 när i firar fristående Dopgudstjänst. Tiderna kan variera beroende på kyrka.

I vår församling har vi fyra (4) kyrkor. Lindbergs kyrka, Valinge kyrka, Stamnareds kyrka och Torpa kyrka.

Gör gärna en dopbokningsförfrågan nedan, så återkopplar vi gärna till dig genom ett telefonsamtal.

Bra att veta om dopet

Här nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna.

VÄLJ MUSIK TILL DITT BARNS DOP

Lilla Barn

Vart du än går

Handens fem fingrar

Vi är en (Lejonkungen)

Välkommen hem

Du finns inom mig (Tarzan)

Theos sång (Mojje)

Kärleksvisan

Har du frågor kring dop, kyrkor, lokaler eller annat - kontakta gärna vår expedition på telefon

0340 64 11 00

...eller så använder du vår chatt längst ner till höger, för att komma i kontakt med någon av oss!

Maria Samuelsson Liljhammar

Förvaltningsassistent