Sopplunch med föreläsning

välkommen till sopplunch!

Vid ett par tillfällen per termin anordnar församlingen soppluncher.
I samband med dessa passar vi på att bjuda in interna som externa föreläsare som gärna delar med sig något av sina kunskaper som är inhämtade genom arbete eller intresse.

Soppan kostar 50 kr och du får med fördel använda swish, men kontanter går också bra!

15 februari kl: 12:00. Föreläsare: Birgitta Tingdal
Med hopp om att få tillbaka vår medeltidshistoria”
1200-talsborgen Hunehals söder om Kungsbacka var länge nästan helt bortglömd. Nu vill Birgitta Tingdal, historiker, författare och journalist, och andra med henne i Föreningen Hunehals Borg, lyfta fram en del av kommunens medeltidshistoria genom att sätta fokus på borgens historia. Det är en berättelse om nordiska stormaktskonflikter och inbördeskrig i Sverige från 1286 till 1328.

Soppa: Potatis-och purjolökssoppa.
Sista anmälningsdagen: 12 februari

OBS! Nytt datum!
21 mars kl: 12:00. Föreläsare: Anneli Adamsson.
Stjärnor, rosor och hopp om mer”
Bonadsmålningarna på bondens vägg hade motiv hämtade från de bibliska historierna men också från bondens eget liv i fest och arbete. Bonadsmålningar är något typiskt halländskt som idag fallit i glömska men som kan berätta mycket om liv och tro förr.
Anneli arbetar med samlingarna på Hallands Konstmuseum i Halmstad och har intresse för folkkonsten, särskilt de sydsvenska bonadsmålningarna.

Soppa: Broccolisoppa
Sista anmälan: 18 mars

Fotograf: Siw Ölmelid

18 april kl 12:00. Föreläsare: Yuki Yamashita.
"Hopp och längtan till Sverige
Yuki är kyrkomusiker i Löftadalens pastorat och sjunger ofta i olika kyrkor.
Det är snart 10 år sedan hon kom till Sverige från Japan. Att åka till Sverige var Yukis stora barndomsdröm. Yuki berättar hur hon kom till Sverige och hur hon fann arbete som kyrkomusiker.

Soppa: Nikkaluoktasoppa
Sista anmälan: 15 april

Fotograf: Siw Ölmelid

Anmälan till soppluncherna görs i formuläret nedan